Spektakel bij van Bakel 2019

spektakel-bij-van-bakel 2019- agrifotograaf monique sutman

Het was boerengezellig op het alweer 7e Spektakel bij van Bakel in de Vredepeel. De opkomst was enorm, maar wat wil je ook anders met zo een stralende dag.

Er waren veel oude en nieuwe aandachtstrekkers die op het land in de Peel de laatste restjes mais van het land hakselde.

Voor geĆÆnteresseerden was De KI Samen BV er om informatie te geven over koeien, kalfjes en om het gewicht van een imposante stier te raden.

Tussen 13.00 en 17.00 uur kon je het melken op de carrousel bijwonen.

Op de maiskuil landde een helikopter om de vlag van USA Equipment te planten.

Boeren & loonwerkers hebben de zwaarste maar ook de mooiste maanden er weer op zitten. Het mais is geoogst en de maiskuilen zijn weer aangevuld. Er is weer voer voor de koeien, en eten voor de mensen. De cirkel is weer rond.

Tijd voor een gezellig feest waar met een biertje bijgepraat kon worden over de actie van 1 oktober in Den Haag, de vele bunders mais die van het land af zijn, of gewoon om wat sterke verhalen over koplampen en mooie meidjes te vertellen. En als je na het vele zitten in de tractor je beentjes nog op de dansvloer kon krijgen, was daar alle mogelijkheid voor.

Dat de familie van Bakel hun land ieder jaar weer beschikbaar stelt voor dit spektakel is bijzonder. Uniek is echter dat het verenigingsleven in Vredepeel ondersteunt wordt met de opbrengsten van de parkeergelden.

Zo doen boeren dat!!!

Monique Sutman – Agrifotograaf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s